Brödbak

Här är ett enkelt och gott bröd med frukt och nötter. Receptet har jag hittat på ICA



Blanda 5 dl siktat dinkelmjöl och 1 dl havregryn i en bunke. Skär 200 g torkade aprikoser i bitar (även gott att blanda med lite russin) och blanda ner dessa tillsammans med 2 dl blandade nötter (hasselnötter, valnötter..), 0.5 dl linfrön, 2 tsk bikarbonat och 1 tsk salt i mjölblandningen. Gör detta till en kladdig deg genom att tillsätta 4 dl yoghurt (3 %). Strö sedan på 2 msk solroskärnor och 2 msk pumpakärnor som topping och grädda i nedre delen av ungen på 175 grader i ca 1 timme. Enkelt och mummsigt gott :)

Nu ska jag åka till stan för att äta middag med familjen (i detta fall, mina underbara och eviga vänner).



Kram kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0